15 april 2006
Joepie! Vandaag hebben Pettrik en Zuma het UV-examen afgelegd en zijn hiervoor geslaagd. Dit examen, door de Nederlandse Border Terrier Club georganiseerd en afgenomen door keurmeester Toon Stappers, bestaat uit het afleggen van een parcours van 20 kilometer naast de fiets. Dit gebeurd met een gemiddelde snelheid van ongeveer twaalf km per uur. Het was prachtig fietsweer vandaag: niet te warm en een lekker windje. Samen met een tiental andere Border Terriers heeft Zuma dit parcours zonder problemen afgelegd. Eindresultaat: alle deelnemers zijn geslaagd voor het examen. Na thuiskomst heeft Zuma ons te kennen gegeven dat ze, nu ze het UV-examen heeft gehaald, voortaan graag op de correcte manier wordt aangesproken: Zuma of the Precious Stone UV'068 april 2006
Oei! Het is bijna een jaar geleden dat we het nieuws hebben bijgewerkt. Dat was nou niet echt de bedoeling. Laten we het er maar op houden dat we er niet aan toe kwamen om onze website bij te werken omdat we óf druk bezig waren met allerlei leuke dingen te doen met Zuma, óf dat we websites voor andere mensen aan het bijwerken waren...

Okay, een hele korte update van het afgelopen jaar. De pups hebben inmiddels alweer hun eerste verjaardag gevierd. Het gaat ze, voor zover weten, ook allemaal goed. Met een aantal eigenaren hebben we goed en vaak contact, en van hen horen we eigenlijk alleen maar enthousiaste verhalen over hun Bordertje. We kijken erg uit naar de jonge hondendag van de NBTC op 17 juni in Utrecht en hopen van harte dat we daar alle pups terug zullen zien.

Met Zuma gaat ook alles prima. Ze zit lekker in haar vel en is samen met de baasjes druk bezig met allerhande activiteiten. Zo hebben we het afgelopen jaar het 'zweetwerk' ontdekt. Zuma traint, samen met Miriam, iedere maand bij stichting de Jagende Brak om, héééééél misschien nog, een gecertificeerde zweethond te worden. Meer informatie over zweetwerk kun je hier vinden.

Pettrik is samen met Zuma wat serieuzer met behendigheid bezig gegaan. Inmiddels is de startlicentie aangevraagd en is op 1 april 2006 de eerste échte wedstrijd gelopen bij KC Scheldezoom. Pettrik was hartstikke tevreden over het resultaat. Zeker omdat we al een hele tijd niet meer op behendigheid hebben omdat we bezig zijn met een cursus KK1, die op de vaste trainingsavond wordt gegeven. En dan op 1.10 seconden een U-tje missen is eigenlijk hartstikke goed! Een spannend moment voor ons was die dag de officiële hoogtemeting van Zuma: zou ze in de Small of in de Medium klasse moeten starten? Het werd dus de small met een schofthoogte van 34.7 cm.

Verder is Zuma nog in training voor het U.V. examen dat de NBTC op 15 april af gaat nemen. Om dit U.V. (uithoudingsvermogen) te halen moet Zuma twintig kilometer naast de fiets meelopen met een snelheid van ongeveer 12 kilometer per uur. Iets dat wij haar in ieder geval niet nadoen! Binnenkort kun je lezen of Zuma hierin geslaagd is.

Zo, tot zover deze update. Mocht je nog nieuwsgierig zijn naar andere zaken, mail ons dan gerust!

7 mei 2005
We werden erop gewezen dat we, hoewel we dit eerder hebben toegezegd, de namen van de pups nog niet hebben 'gepubliceerd'. Da's natuurlijk een misser van de eerste orde en we zullen dat nu dan ook meteen doen! We weten alleen nog niet welke reu precies een bepaalde naam gaat krijgen, omdat de definitieve keuze voor de pups nog niet gemaakt is.

reuen:
Scarlet Corundum's Artful Artist, roepnaam Bardo
Scarlet Corundum's Amazing Albert, roepnaam Bertje
Scarlet Corundum's August Aragorn, roepnaam Gimli

teefje:
Scarlet Corundum's Ardent Azuma, roepnaam Azza

5 mei 2005
Oei! Nu gaat het wel héél erg snel! Over vijf dagen wordt de eerste pup al opgehaald door haar nieuwe baasjes, en over negen dagen zijn we ze dan allemaal 'kwijt'. Het zal wel even slikken worden dan, wat zal het stil worden in huis. Zuma begint nu af en toe genoeg te krijgen van het kroost en gaat dan al 'stoelendansend' door de kamer, of vlucht even naar boven om rustig te kunnen liggen. Op andere momenten ligt ze dan trouwens weer heerlijk te spelen met de pups. Ook voor haar zal het vast wennen zijn.

We zagen vandaag trouwens ook dat Pettrik vergeten was om wat 'ouder nieuws', dat we wél op de computer hadden staan, op de website te zetten. Dit heeft hij inmiddels goed gemaakt...

1 mei 2005
Vandaag hebben we de pups een puppy-test laten maken. We hebben een collega gedrags-therapeut van Miriam (Helma Polman van DogWise.) gevraagd deze test af te nemen, omdat dit het beste door een voor de pups nog onbekend persoon kan worden gedaan. Samen met een vriendin van ons moest elke pup apart, een aantal dingen doen. Zo kun je zien wat voor karakter een pup heeft en hoe de pups zich onderling 'verhouden'. Tijdens deze test moeten de pups bijvoorbeeld meelopen, een propje papier ophalen of met een oude lap spelen die voor hun neus heen en weer wordt gesleept. Ook werden ze bijvoorbeeld nog overmatig geaaid, werd er een blikje met steentjes op de grond gegooid en werd er vlak voor de pup ineens een paraplu opengeklapt. Zo'n puppytest is en blijft een momentopname, maar het geeft ons wél weer een completer beeld van de puppen. Het blijkt wel weer dat we vier totaal verschillende pups qua karakter hebben. Alle vier zijn ze open en vrolijk, maar de een heeft wat meer competitie in zich, terwijl een ander weer wat meer afwachtend is. We zijn in ieder geval erg tevreden over het resultaat.

28 april 2005
Zo! De pups hebben afgelopen maandag hun eerste enting gehad en zijn vandaag gechipped. Beide keren gaven ze geen van allen een kik!!! We zijn hartstikke trots op onze 'stoere' pups!

20 april 2005
Wat gaat het hard! De pups zijn inmiddels al weer vijf weken oud en hebben zich nu ongeveer een kwart van onze woonkamer én de halve tuin toegeëigend. Hiernaast lopen ze ook regelmatig gewoon los in de kamer waarbij ze dikke pret hebben met allerlei speelgoed, tenminste… met wat de pups als speelgoed beschouwen! Heerlijk samen op het kussen van mama ravotten, achter elkaar om de stoelen heenrennen of lekker op schoenveters en tenen kauwen.

Ze zijn ook praktisch al zindelijk: als we ze op tijd naar buiten laten, poepen en plassen ze netjes in de tuin (afgezien van wat 'ongelukjes' natuurlijk). We zijn druk bezig met het socialiseren van de pups en dat gaat ook hartstikke goed: zo is de stofzuiger helemaal niet eng… zolang hij uitstaat. De pups beginnen zich nu ook meer te laten horen. Als mama niet blaft als er iemand binnen komt, dan doen de pups dat wel voor haar!

Ze drinken nu steeds minder bij mama en doen zich tegoed aan rundertartaar en puppy-brokjes. Ze beginnen nu echt op Border terriërs te lijken, het 'walrussige' is er van af. Dinsdag gaan we met ze naar de dierenartspraktijk waar ze voor de eerste keer zullen worden geënt. Verder is het wachten op bericht van de mijnheer van de Raad van Beheer die ze zal komen chippen. Nog maar drie weekjes, snif…… dan zal het weer hééééél stil zijn in huis (maar kunnen we wél weer rondlopen zonder eerst te hoeven kijken waar we onze voeten neer zetten).

26 maart 2005
Hé, hé, eindelijk tijd gevonden om een aantal foto's van de eerste elf dagen van de pups op internet te zetten. Je kunt deze foto's vinden op onze fotopagina.

De pups doen het allemaal prima! Ze groeien als kool en zijn ook lekker aktief. Gisteren hebben we 's avonds voor de eerste keer de nageltjes van de pups geknipt. Toen we hiermee bezig waren heeft het teefje voor de eerste keer voorzichtig haar oogjes opengedaan. De reutjes zullen nu dus ook wel snel volgen.

Iedereen die de pups via de webcam bekijkt kan de pups van elkaar onderscheiden door goed 'stippen te tellen': reu een heeft twee stipjes bij zijn staart, het teefje heeft één stipje bij haar staart, reu drie heeft een stipje tussen zijn schouderbladen en reu vier is helemaal stiploos.

We hebben inmiddels voor alle pups nieuwe baasjes gevonden die ook allemaal al een keertje op kraamvisite zijn geweest. De nieuwe baasjes zijn allemaal al druk bezig geweest met het verzinnen van namen, en op ééntje na hebben ze ook al een naam gevonden. Natuurlijk zullen we de namen, zodra ze allemaal bekend zijn laten weten.

We willen iedereen héél erg bedanken voor alle leuke reacties en kadootjes die we hebben ontvangen! We hebben veel email en 'gewone' post gehad en hebben zelfs een ooievaar in de tuin staan die daar door de buurthonden is neergezet! Ook krijgen we heel veel leuke reacties van mensen die naar de webcam kijken.

15 maart 2005
Ze zijn er! Na een nacht zonder slaap zijn we vier Border Terriertjes rijker. Zuma heeft goed haar best gedaan de afgelopen negen weken waardoor ze vier kerngezonde pups op de wereld kon zetten, drie reutjes en een teefje. Moeder en kinderen maken het uitstekend! Zuma is een voorbeeldige moeder voor hen. Wel denken we dat ze haar handen nog vol zal krijgen aan het grut, de pups kruipen nu al de hele werpkist door. Voor iedereen die niet op kraamvisite komt maar tóch de pups wil bekijken is dit mogelijk via webTV.

De winnaars van de 'puppy tel en voorspel wedstrijd' zijn nu ook bekend: Paul Peeters en Elles Polman wisten beide het juiste aantal pups én de juiste verdeling reu/teef te voorspellen. Beide prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

20 februari 2005
Een spannende dag vandaag: Zuma gaat de strijd aan om de NBTC jaartrofee 2004! Alle Border Terriers die in 2004 een CAC of R-CAC op een Nederlandse tentoonstelling hebben gehaald ontvangen een uitnodiging voor deze dag. Omdat Zuma in Leiden een R-CAC heeft behaald mag zij óók meedoen. Veel kans geven we haar echter niet: Zuma, inmiddels zes weken drachtig, begint langzaam op een hangbuikzwijntje te lijken en is dus niet in optimale showconditie... Het is vandaag wél een uitgelezen dag om alvast kennis te maken met enkele eventueel aanstaande puppy-eigenaren. Bovendien is het ook altijd een erg gezellige dag, reden genoeg om af te reizen naar Kerk Avezaath. Geheel volgens verwachting behoorde Zuma niet tot de beste vier teefjes die overbleven. 'Papa' Milo deed het een stuk beter door als tweede bij de reuen te eindigen.

18 februari 2005
Het is nu bijna 6 weken geleden dat Zuma gedekt is. We hebben vandaag nog een keer een echo gemaakt. Wat de vorige keer nog hele kleine wormpjes waren is inmiddels uitgegroeid tot een aantal duidelijk herkenbare pups. Over het aantal pups durven we geen uitspraak te doen, maar dat het er meer dan één zal zijn is wel duidelijk. Inmiddels is er met vrienden gekscherend een pool opgezet: Hoeveel puppies zal Zuma gaan krijgen en wat zal de verdeling reu/teefjes worden? Wil je ook meedoen aan deze pool? Stuur dan je voorspelling naar hoeveelpups@scarletcorundum.nl Beelden van deze echo kun je zien op onze webTV pagina.

8 februari 2005
Zuma wordt mama! De echo die we vorige week maandag hebben gemaakt op de dierenartsenpraktijk waar Miriam werkt, gaf ons nog geen zekerheid. Hoewel we allemaal wel dáchten te zien dat Zuma dragend was, konden we dit niet met 100% zekerheid zeggen. Die hebben we nu wel: op de echo die vandaag gemaakt is waren héél duidelijk vruchtblazen te zien.

9 januari 2005
Vandaag is Zuma gedekt door Milo. Als alles goed verloopt zullen we rond 13 maart de pups van Zuma mogen verwachten. Milo is eigendom van Daphne van Elewout. We hebben lang gezocht naar een geschikte reu voor Zuma, maar kwamen toch telkens weer terug bij de reu waar we in eerste instantie al aan dachten: 'Vaggio Milo of Briddy's Home'. Meer informatie over Milo kun je vinden op http://www.yenoblewoods.nl.